Skip to content

Diagnostics & Life Sciences Consultant

Kom jij ons dynamische, internationale team versterken als consultant?

Abcoude

About the job

Kom jij ons dynamische, internationale team versterken als consultant?

Ben jij een gemotiveerde en resultaat gedreven professional, die de impact van FFUND in Europa wil helpen uitbreiden en versterken? Doe jij dit door topkwaliteit advies te geven aan onze klanten? Dan hoef je niet verder te zoeken!

Wij hebben een positie beschikbaar voor een enthousiaste, vindingrijke collega, die deel uit wil maken van onze gedreven en snel ontwikkelende organisatie. Bij FFUND zijn wij trots dat we vaak voorop mogen lopen bij baanbrekende projecten van onze klanten. Als consultant in de non-dilutive funding, gespecialiseerd in ‘Diagnostics & Life sciences’, bouw jij aan sterke relaties met CEO’s van biotech bedrijven, professoren van universiteiten, en andere life science professionals. Samen met onze klanten bepaal jij de beste strategie om hun product succesvol gefinancierd te krijgen en ontwikkel jij businesscases waar de klant en de subsidieverstrekker zich beiden in kunnen vinden.

Je gaat werken in een team van experts, die jou professioneel zullen begeleiden, maar al snel zul je verantwoordelijk worden voor eigen projecten en kun je het voortouw nemen om businessplannen op te stellen, consortium partners te vinden en financiering aan te trekken. Uiteraard werk je op al je projecten samen met een business expert die jouw sparringpartner is. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, je kunt goed overzicht houden in complexe opdrachten en je bent een goede schrijver. Dit is jouw uitgelezen kans om een blijvende impact te maken en jouw stempel te drukken op de toekomst!

Onze belangrijkste opdrachtgevers zijn nationale en Europese start-ups and scale-ups, maar ook andere (academische) organisaties op het gebied van Life Sciences. Ze maken strategisch gebruik van subsidies en leningen als belangrijke financieringsbron voor hun projecten. Wij ondersteunen onze klanten met efficiënt subsidiebeheer, het in de gaten houden van tijdlijnen, resultaten, rapportages, interne en externe communicatie, met als doel het veiligstellen van de subsidies en het zorgen voor gestructureerde werkzaamheden.

Kom jij ons jonge en enthousiaste team versterken op ons kantoor in Abcoude? We werken wekelijks 50% op kantoor, maar voor de rest zijn we flexibel voor als je thuis wilt werken of zelfs op afstand (buitenland). Alles is bespreekbaar. We bieden jou een contract voor 32-40 per week met 25 vakantiedagen (bij een 40-urige werkweek); overuren worden gecompenseerd door vrije tijd.

Is this job for you?

Ga jij fluitend naar het werk?

 • Heb jij aantoonbare kennis van het Diagnostics & Life Sciences veld, heb jij een PhD-titel, of een Msc. met minimaal 2 jaar relevante werkervaring?
 • Heb jij een neus voor wat jouw klanten nodig hebben en ontwikkel je graag lange-termijn professionele relaties?
 • Adviseer jij graag aan klanten welke keuzes zij kunnen maken en hoe jij hen daar verder in kan helpen?
 • Heb jij goede communicatieve vaardigheden op een professioneel niveau, in Nederlands en Engels?
 • Ben jij een goede schrijver en heb je plezier in het opstellen van hoge kwaliteit overtuigende teksten (businessplannen, project voorstellen, etc.)?
 • Heb jij aanleg om jouw werk op te leveren in heldere en aantrekkelijk vormgegeven presentaties en documenten?
 • Hoe zit het met jouw analytisch vermogen? Literatuur en database doorzoeken is geen probleem voor jou?
 • Werk je graag zelfstandig aan je eigen verantwoordelijkheden binnen een team?
 • Wil jij je verder ontwikkelen en grijp jij jouw kans in ons groeiende bedrijf?

What we offer

Waarom kom je bij ons werken?

Als consultant binnen ons team word je opgeleid in hoe life sciences innovaties worden doorontwikkeld tot succesvolle producten, welke stappen een ondernemer moet zetten om zijn bedrijf te ontwikkelen, en je wordt expert in het overtuigen van financiers om hun geld in de juiste projecten te investeren. Kortom, je werkt continu op het snijvlak van wetenschap en business, helpt wetenschappers en ondernemers om hun doelen te bereiken, en bouwt daarnaast zelf erom veel kennis en vaardigheden op die als springplank fungeren naar een breed carrière perspectief.

Wij bieden jou een mooie uitdagende positie waarin je kunt groeien. Je zult in beginsel intern worden opgeleid, maar wij bieden jou ook externe trainingsmogelijkheden. Daarnaast ga je netwerkbijeenkomsten bijwonen om jouw expertise en netwerk uit te breiden. Jouw ervaring is onmisbaar voor ons succes, wij geven jou daarom in toenemende mate eigen verantwoordelijkheid.

 • Marktconform salaris , pensioen, 8% vakantiegeld
 • Laptop, telefoon vergoeding)
 • 32 tot 40-urige werkweek met flexibele uren
 • Informele omgeving, met zeer professionele collega’s gedreven om samen succesvol te zijn
 • Korte communicatielijnen en grip op de invulling van jouw baan
 • Trainingsprogramma’s, en een interne mentor om jou te helpen groeien in jouw professionele carrière
 • Flexibele werkuren en werkplek
 • Open cultuur met gedreven en ambitieuze collega’s om de wereld een beetje mooier te maken
 • Bij een vast contract ontvang je Shared Appreciation Rights, om zo mee te profiteren van het succes van ons bedrijf.

FFUND’s profiel

FFUND is een high impact consultancy bureau in Life Sciences . Wij zijn gespecialiseerd in het veiligstellen van financiering en deals voor Europese start-up and scale-up bedrijven. Met ons gedreven team en diepgaande kennis, streven wij naar langdurige klantrelaties om op effectieve wijze de financiering veilig te stellen voor innovatieve technologieën. Onze missie is om de expertise van ervaren ondernemers te gebruiken tezamen met ons team van meer dan 25 professionele consultants, om zo het aantal succesvolle exits en producten in de markt te vergroten. In de afgelopen jaren, hebben wij meer dan 280 Life Science Start-ups, MKB-bedrijven en universiteiten geholpen om hun businessmodel aan te scherpen en hun strategische financiering veilig te stellen. Globaal genomen, hebben wij de succesfactor met 5 tot 10 kunnen vergroten. Kijk op onze LinkedIn-pagina voor meer informatie over ons bedrijf!

Contact

Wij kijken er naar uit om van jou te horen en samen met jou ons bedrijf verder te laten groeien.
Stuur vandaag nog jouw CV en motivatiebrief en laat weten waarom jij de perfecte aanvulling bent voor ons team. Klik op de gele knop om direct te solliciteren.
Heb je eerst nog vragen? Stuur een e-mail naar onze HR Manager, Jolanda Schalkwijk (HR@ffund.nl).

We look forward to hearing from you.

Questions

Contact Jolanda Schalkwijk

Apply now